januari 17, 2017

Paardrijlessen

Al vanaf mijn achtste ben ik actief met paarden. Mijn kennis en interesse zijn sindsdien alleen maar blijven groeien. Deze kennis wil ik graag overbrengen aan anderen die net als ik ook zo gedreven zijn in de ruitersport. Dit was voor mij de drijfveer om mijn Level 1 Instuctor certificaat van Centered Riding® te behalen.

Wat is Centered Riding®?

“Het paard beweegt zoals de ruiter beweegt” was het motto van Sally Swift, oprichtster van Centered Riding. Leer op een soepele, eenvoudige manier paardrijden, met een minimum aan spierkracht. Centered Riding is gebaseerd op kennis van de anatomie van paard en ruiter, balans, beweging, hoe lichaam en geest elkaar en het paard beïnvloeden. Door lichaamsbewustzijn kun je oude patronen doorbreken. Hierdoor ontstaat een meer gebalanceerd, vrij van spanning en gecoördineerd gebruik van je lichaam. Zowel het paard als de ruiter zullen beter en vloeiender gaan bewegen.

Doordat bij deze vorm van rijden, vooral aan de houding van de ruiter wordt gewerkt, kan het zo zijn dat er soms oefeningen op de grond worden uitgevoerd en soms te paard. Elke dag is weer anders. Per les wordt bekeken wat er op dat moment belangrijk is om aan te werken.

Mocht uw interesse gewekt zijn in Centered Riding®, neem dan contact op. Dan plannen we, als u dat wilt meteen een les in.